Rimor Brewery - Mercator Tripel met Pompoensalade en Geitenkaas

Rimor Brewery - Mercator Tripel met Pompoensalade en Geitenkaas

Het is weer tijd voor een nieuw bier spijs recept in de serie die Thomas maakt met onze heerlijke biercollectie. Dit keer het recept voor een heerlijke herfstige pompoensalade met geitenkaas, tomaat, komkommer, gekarameliseerde rode ui en geroosterde pecannoten. Afgemaakt met een frisse mandarijndressing. De pompoen wordt met kruiden geroosterd in de oven, zodat het lekker wat zachter wordt. De wat sterkere smaak van geitenkaas, gekarameliseerde ui, de bite van pecan en de frisse dressing maakt het een mooi samenspel van smaken en texturen.

Welk bier drinken we erbij?

Voor dit bier spijs recept heb ik gekozen om de Rimor Mercator Tripel te drinken. Dit bovengistende bier heeft een alcoholpercentage van 8.4%. De Mercator Tripel is op voorhand misschien een bijzondere keuze. Bij een salade denk je in eerste instantie toch vaak aan wat lichter bier, zoals blond of wit. Maar deze Tripel heeft wat kruidig smaakje en een hint van mandarijn. Een mooi bruggetje dus naar de dressing van de salade en de kruidig geroosterde pompoen. Ook de wat sterkere smaak van geitenkaas kan het bier goed hebben.

onderstaand recept is geschikt voor 2 personen

Ingrediënten herfst pompoensalade met geitenkaas

  • halve pompoen
  • Slamelange (ik heb die met biet van AH gebruikt, want biet gaat weer goed samen met geitenkaas)
  • circa 100 gram geitenkaas
  • 1 rode ui
  • handje snoeptomaten
  • halve komkommer
  • 2 handjes pecanoten
  • balsamico azijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma

Voor de mandarijndressing

  • 2 eetlepels mandarijnsap (ongeveer 1 mandarijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout

Zo maak je de de pompoensalade met geitenkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil allereerst de pompoen, schep met een lepel de pitten en draden eruit en snijd de pompoen daarna in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met kaneel, kurkuma en peper en zout. Schenk er wat olijfolie over en hussel kort door elkaar. Rooster de pompoen vervolgens voor 20 minuten in de oven. Schep het tussendoor een keertje om.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en karameliseer het op laag vuur in een pannetje met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Naar wens kun je er nog een theelepel basterdsuiker over strooien, zodat het iets zoeter van smaak wordt.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan, totdat ze wat krokant zijn. Zet apart voor later gebruik.
  4. Maak de dressing door de ingredienten goed te mixen en naar wens op smaak te brengen met peper en zout.
  5. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en snijd de komkommer in halve plakjes.

Leg wat van de slamelange op een bord en voeg daarna de geroosterde pompoenblokjes, tomaat en komkommer, rode ui en pecannoten toe. Verkruimel de geitenkaas over de pompoensalade en maak het af door de mandarijndressing erover te lepelen.

Schenk de Mercator Tripel in en geniet van deze bier spijs combinatie! Eet smakelijk.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.