ONZE WINKEL

Onze winkel bevindt zich in een prachtig monumentaal pand aan de Sprongstraat 7, welke zijn oorsprong vindt rond de 14e eeuw. De gevel van het pand is vernieuwd aan het begin van de 19e eeuw. Omstreeks het jaar 2000 is het pand van binnen compleet gerenoveerd en zijn er een aantal verdiepingen/vides tussen geplaatst.

 

Sinds 1919 is het pand in gebruik geweest als tabakszaak, eerst door de familie Gies en de laatste 50 jaar door Willem Schimmel. In december 2022 is er een einde gekomen aan de ruim 100 jaar oude tabakszaak. 

Sinds april 2024 zitten wij met onze bierwinkel in dit fantastische pand. Op de vloer en een fris likje vers na hebben wij het pand zoveel mogelijk in de oude staat gelaten. Dit betekend dat de oude mahonie bruine wandmeubelen en toonbank bewaard zijn gebleven en nog een paar jaar dienst mogen doen. Ook is de fantastische klimaatkamer achterin de winkel uiteraard blijven staan. Deze ruimte biedt nu plaats aan de mooiste Barrel Aged bieren en een uitgebreide collectie grote flessen.

Op de 2e etage beschikken wij over een mooie ruimte waar wij proeverijen verzorgen. Standaard plannen wij een keer in de 4 tot 6 weken een proeverij o.l.v. 'de Bierenthousiast', Ferry Wijnhoven. Check de pagina voor de data die op dit moment geplant staan. Aanmelden kan via de e-mail.

Daarnaast is het ook mogelijk om voor een select eigen gezelschap een proeverij in te plannen. Dit is mogelijk vanaf 8 personen tot maximaal 14 personen, neem voor de mogelijkheden contact met ons op.