Prizm - Bali met Grapefruit Carpaccio met Burrata

Prizm - Bali met Grapefruit Carpaccio met Burrata

Thomas heeft zich weer in het zweet gewerkt om dit heerlijke verfrissende gerecht voor jou uit te werken. Dit gerechtje van grapefruit carpaccio met burrata en pistache brengt de zomer op je bord! Het is een lekker fris gerecht en ideaal als simpel voorgerechtje bij bijvoorbeeld een BBQ. Door zowel grapefruit en sinaasappel te gebruiken kun je een mooie kleurencombinatie maken en de romige burrata is een goede tegenhanger bij de frisse citrussmaken. Een goede olijfolie, wat geroosterde pistachenoten en basilicum maken het gerecht af.

Het gerecht is prima voor te bereiden, want je kan het fruit al snijden en afgedekt bewaren in de koeling. Ook de pistache kun je van te voren roosteren.

Wat drinken we erbij?

Bij zo’n lekker fris gerecht als deze grapefruit carpaccio, past ook een lekker fris bier met citrustonen. Daarom is BALI van Prizm Brewing een erg geschikt bier om hier lekker bij te drinken. Bali is “Double Dry Hopped” en gebrouwen met Citra, Amarillo and Idaho 7 hop. Het bier heeft een mooie gelige kleur, is mooi hazy en heeft een alcoholpercentage van 5,7%. Anders dan veel NEIPA bieren, is dit bier wat minder tropisch. Het is vooral lekker fris met citrustonen met een mooie zachte hopbitterheid. Het romige van de burrata gaat ook mooi samen met de frisheid en hop van dit bier.

Onderstaande ingredienten zijn geschikt voor 2 personen. Ik heb het op 1 bord geserveerd, zodat ieder zelf kon pakken. Mocht je het apart per persoon willen serveren, dan kun je de burrata natuurlijk van te voren al even snijden en verdelen. Ook bestaat er mini burrata, dat is dan eigenlijk een betere optie, maar het is jouw feestje 🙂

Ingrediënten Grapefruit Carpaccio met Burrata

  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • handje pistachenoten
  • burrata (1 per 2 personen)
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • knoflook
  • peper en zout

Bereiding

Zoals gezegd kun je het fruit al van te voren snijden en bewaren in de koeling. Snijd allereerst een stukje van zowel de bovenkant en onderkant van het fruit. Snijd daarna van boven naar beneden met de ronding van het fruit mee, zodat de schil er mooi af komt. Leg het fruit vervolgens op de zijkant en snijd het in dunne schijfjes.

Rooster ondertussen de pistachenootjes in een droge pan even aan en laat afkoelen. Meng ondertussen twee eetlepels olijfolie met een snuf peper, zout en knoflookpoeder.

Pak een mooi bord en leg dan om de beurt dakpansgewijs een schijf grapefruit, gevolgd door sinaasappel in een ronde vorm op het bord. Haal de burrata uit de verpakking en laat even uitlekken. Leg de bol burrata vervolgens in het midden van het bord. Lepel wat van de olijfolie over het gerecht en strooi er dan wat geroosterde pistache over. Garneer het geheel als laatste met wat blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.